Grote paniek in Disneyland Parijs na vals alarm

In Disneyland Parijs is op 23 maart 2019 paniek uitgebroken bij bezoekers. Zij hoorden knallen, die deden denken aan geweerschoten of explosies. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken bevestigt dat het om een vals alarm ging.

Het uitgaansgedeelte, Disney Village, is uit voorzorg afgesloten nadat er geroepen werd dat er geweerschoten waren gehoord. Toeristen moesten binnenblijven. Naast politie zouden er ook militairen aanwezig zijn in het park.

Gasten moesten binnen blijven in de winkels en restaurants, en werden weggeleid door de nooduitgangen. Zo zijn er mensen backstage via de Buffalo Bill’s Wild West Show geëvacueerd.

Op Twitter zijn beelden opgedoken van mensen die in paniek wegrennen. ,,Uitgaansgebied Disney Village in Disneyland Paris wordt volledig geëvacueerd. Bezoekers in winkels en restaurants mogen niet naar buiten. Onduidelijk wat er aan de hand is”, zo meldt een bezoeker.

De oorzaak was een defecte roltrap. Er ontstond paniek na het horen van enkele luide knallen. In de massahysterie die erop volgde, sloegen heel wat mensen op de vlucht. Daarbij zouden enkele mensen gewond zijn geraakt.

Romain Goffinet, een Belg ter plekke, zegt tegen Sudinfo dat de terrassen binnen een aantal seconden leeg waren. ,,We werden in de winkels geduwd, bewakers sloten de deuren en we werden daarna via de achterkant geëvacueerd. Er was veel paniek. Mensen huilden. Volgens een van de bewakers gaat het om vals alarm, maar is het nu eenmaal belangrijk dat er politie aanwezig is in het park.”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *