Florida, the sunshine state

Florida ligt in het zuidoosten van de VS en heeft een subtropisch klimaat. Daarom is het de ideale vakantiebestemming!

Niet voor niets vestigen veel gepensioneerde Amerikanen zich in Florida. De meest gesproken talen zijn Engels en Spaans.

Vakantie in Florida

Er is in Florida een heleboel te beleven. Iedereen kent natuurlijk de vele pretparken, zoals o.a. Walt Disney World, maar de staat heeft zo veel meer te bieden! Omdat het een schiereiland is, zijn er overal stranden. Bekende stranden zijn bijvoorbeeld Daytona Beach en South Beach.

Meer richting het zuiden vind je het prachtige natuurgebied de Everglades. Daar kun je genieten van al het moois dat de moerassen te bieden hebben. Bovendien wonen er in dat gebied heel veel alligators. Je kunt speciale trips maken over het water (met gids) om deze dieren van dichtbij te zien.

In het uiterste zuiden van de VS vind je een aantal prachtige eilanden, genaamd de Keys. De bekendste hiervan is Key West. Dit is het aller zuidelijkste puntje van de VS. De natuur is er prachtig en de rit er naar toe is een belevenis op zich. Je rijdt namelijk over de langste brug van de VS.

Natuurlijk kun je ook de imposante stad Miami bezoeken of naar Tampa, het Kennedy Space Center en ga zo maar door. Er is voor ieder wat wils in Florida!

Bekende plaatsen

  • de hoofdstad Tallahassee,
  • Jacksonville, de grootste stad van de staat (gemeten binnen de gemeentegrenzen),
  • Miami, de grootste stad van de staat (gemeten naar de hele agglomeratie), zeer multicultureel met onder andere de op vijf na grootste stedelijke Joodse populatie ter wereld en veel vluchtelingen uit het nabijgelegen Cuba;
  • Orlando en omgeving, bekend om zijn pretparken (onder andere Walt Disney World Resort en Universal Orlando Resort);
  • Daytona Beach, een vakantieplaats met prachtige stranden en de locatie van de Daytona International Speedway waar jaarlijks de belangrijkste NASCAR race wordt gehouden;

Waar wil je naartoe?

Orlando, Florida
Orlando
Bonita Springs
Fort Lauderdale