Fort Lauderdale is een stad aan de zuidoostkust van de Verenigde Staten gelegen in de staat Florida op circa 37 kilometer ten noorden van Miami en 340 kilometer ten zuiden van Orlando. Het staat bekend als het “Venetië van Florida” door de kilometerslange waterwegen die door de stad lopen en veelal in verbinding staan met de Atlantische Oceaan.

Fort Lauderdale is een populaire vakantiebestemming door een gemiddelde temperatuur van 24.2°C. De stad is bekend vanwege de vele bars, clubs, restaurants, de partysfeer, winkelcentra, haar parelwitte stranden van in totaal 11 km grenzend aan de Atlantische Oceaan en de vele watersport mogelijkheden.

Daarnaast is Fort Lauderdale wekelijks de start voor vele tienduizenden cruisepassagiers van over de hele wereld die vanaf Port Everglades (de haven van Fort Lauderdale) hun cruisevakantie beginnen. Vanaf Port Everglades vertrekken cruiseschepen van verschillende rederijen waaronder Holland America Lijn naar diverse bestemmingen in het Caribisch gebied, Centraal-Amerika, Mexico en zelfs naar de Westkust van de Verenigde Staten.

Wat is er te doen in Fort Lauderdale?

Fort Lauderdale heeft een aantal grote overdekte shopping malls in de directe omgeving waar gewinkeld kan worden voor kleding, schoenen, elektronica et cetera. De populairste, en tevens op één na grootste mall van Florida, is Sawgrass Mills mall. Deze mall ligt op circa 20 tot 30 auto minuten van het toeristisch strandgebied van Fort Lauderdale en biedt een enorme hoeveelheid en variëteit aan winkels en eetgelegenheden.
Bijna direct aan het strand in het populaire hotel gebied rondom A1A en Sunrise Blvd. kan men The Galleria Mall vinden. Dit is qua oppervlakte een kleinere mall dan de Sawgrass Mills mall. The Galleria Mall is een plaats waar men voornamelijk de wat duurdere merkenwinkels kan vinden. Macy’s, Dillards en Neiman Marcus zijn de grotere warenhuizen die in deze mall te vinden zijn.

Net buiten Fort Lauderdale, maar in een radius van maximaal 30 minuten met de auto, zijn er een aantal andere grote overdekte malls te vinden waaronder Aventura Mall (Aventura, Florida) en Westfield Broward Mall (Plantation, Florida).

Naast de grote overdekte shopping malls zijn er tal val kleinere zogenaamde open strip malls te vinden in de regio Fort Lauderdale waaronder The Harbor Shops gelegen aan SE 17th Street.

Een van de populairste winkelstraten van is Las Olas Boulevard. Las Olas Boulevard is gelegen in Downtown Fort Lauderdale op circa 5 kilometer afstand van het strand. Op Las Olas Boulevard vindt men onder andere 65 winkels met kleding en cadeauartikelen, 30 verschillende restaurants, 10 internationale kunstgalerijen en een historisch hotel. De website Livability.com heeft Downtown Fort Lauderdale in 2014 uitgeroepen tot de nummer 7 van beste Downtown gebieden in de Verenigde Staten.

Waar wil je naar toe?

Appartement bij het strand met prachtig uitzicht
Gezellig appartement bij het strand
Ontspannend appartement bij het strand
Prachtig groot appartement bij het strand