New York is de grootste stad van de Verenigde Staten van Amerika. Dankzij de leidinggevende en invloedrijke rol in handel, financiën, media, public relations, kunst, mode en educatie geldt zij als een van de belangrijkste wereldsteden. De stad wordt ook New York City of NYC genoemd om haar te onderscheiden van de staat New York, waar zij ligt. New York is niet de hoofdstad van die staat, dat is Albany.

De stad is de dichtstbevolkte grote stad in de Verenigde Staten met meer dan 9,5 miljoen inwoners verspreid over een gebied van 789,43 km². De stad New York bestaat uit vijf stadsdelen: The Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens en Staten Island.

Veel monumenten en wijken van New York zijn wereldberoemd en staan vaak symbool voor de Verenigde Staten in het algemeen. Zo zijn er het Vrijheidsbeeld, Wall Street, wolkenkrabbers zoals het Empire State Building en het Chrysler Building, het oude, in 2001 door terroristen vernietigde, World Trade Center met de Twin Towers en de opvolger hiervan, het in 2014 geopende One World Trade Center.

Waar wil je naar toe?

New York City– Studio bij Times Square
New York — Studio in Midtown Manhattan
New York — Appartementen met 1 slaapkamer in Midtown Manhattan
New York — Appartement met 2 slaapkamers in Midtown Manhattan
Washington Jefferson Hotel ⭐️⭐️⭐️