10 januari 2018

Privacy & Cookiebeleid van Odla Travels

Inleiding

Dit is het privacy- en cookiebeleid van Odla Travels. Dit beleid geeft je informatie over de wijze waarop we gegevens verwerken van onze klanten en gebruikers van onze website. Daarnaast geven wij je hier informatie over hoe Odla Travels omgaat met cookies.

We gaan zorgvuldig met jouw gegevens om en zorgen ervoor dat elke verwerking ervan voldoet aan de toepasselijke wet- en regelgeving. Als nieuwe ontwikkelingen daartoe aanleiding geven, wijzigen wij ons privacy- en cookiebeleid. Het meest actuele privacy- en cookiebeleid vind je altijd op de website van Odla Travels; de huidige versie is voor het laatst gewijzigd op 10 januari 2018.

Privacybeleid

Odla Travels – gevestigd aan het Arendserf 13, 2251 MR te Voorschoten – is verantwoordelijk voor het verwerken van persoonsgegevens die je aan ons hebt verstrekt of die wij via andere kanalen ter beschikking hebben gekregen. We beseffen dat privacy erg belangrijk is en we informeren je daarom via dit privacystatement over hoe wij met jouw gegevens omgaan. Vanzelfsprekend houden wij ons aan de in Nederland geldende wet- en regelgeving op het gebied van bescherming van persoonsgegevens, zoals de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

Persoonsgegevens

In het kader van onze dienstverlening, de verkoop van onze producten of wanneer je anderszins contact hebt met Odla Travels, leggen wij persoonsgegevens vast zoals bijvoorbeeld je naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer, persoonlijke (reis)voorkeuren en interesses. Voor een boeking vragen wij je ook specifieke gegevens in het belang van de reis zoals namen en contactgegevens van achterblijvers.

Wat doet ODLA Travels met jouw persoonsgegevens?

Odla Travels kan jouw persoonsgegevens verzamelen en verwerken voor de doeleinden die staan vermeld bij het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP). Als je wilt weten welke persoonsgegevens dit zijn, verwijzen wij je naar de website van het CBP. De website is te raadplegen op: www.cbpweb.nl/.

In aanvulling op wat wij hebben aangemeld bij het CBP, wijzen wij je op het volgende:

Als je een reisproduct of -dienst bij ons hebt gekocht, waaronder een vlucht of andere vorm van vervoer, vakantie of verzekering, kan het zijn dat wij jouw persoonsgegevens buiten Nederland of de Europese Economische Ruimte (EER) bekendmaken en verwerken om aan onze overeenkomst met je te kunnen voldoen. Wij moeten onder andere jouw persoonsgegevens verstrekken aan onze leveranciers die de uiteindelijke producten en diensten leveren die je bij Odla Travels heeft geboekt. Wanneer je naar het buitenland reist, kan het verplicht worden gesteld (door overheidsinstanties op vertrek- en aankomstpunten) dat je persoonsgegevens verstrekt en verwerkt worden in het kader van een grenscontrole, immigratie-, veiligheids-, antiterrorisme- en andere doeleinden die toepasselijk worden geacht. Welke gegevens verstrekt moeten worden, kan per bestemming verschillen. Ook als het verstrekken van gegevens niet verplicht is, kunnen wij besluiten om overheidsinstanties toch behulpzaam te zijn. Tot slot wijzen wij je erop dat de controle op de gegevensbescherming buiten de EER soms niet aan zulke strenge regels gebonden is als in ons land.

Verder kunnen wij:

  1. Jouw persoonsgegevens voor zakelijke doeleinden verstrekken aan:
    1. bedrijven waarin Odla Travels (direct of indirect) een aandeelhoudersbelang heeft of die een (direct of indirect) aandeelhoudersbelang hebben in Odla Travels
    2. bedrijven die namens ons optreden als verwerker van persoonsgegevens in de zin van de Wet bescherming persoonsgegevens
    3. overheidsinstanties in binnen- en buitenland om aan wettelijke verplichtingen te voldoen
  2. Jouw persoonsgegevens verwerken voor de volgende doeleinden: de administratie, klantenservice, relatiebeheer, kwaliteitsborging, bedrijfsmanagement en -uitvoering, reorganisatie/herstructurering/verkoop van ons bedrijf (of bedrijven die zijn aangesloten bij Odla Travels), risicobeoordeling, veiligheid, fraude- en misdaadbestrijding of -opsporing, controle, onderzoek en analyse, marketing, aankoop-voorkeuren en trends onder klanten, product- en dienstontwikkeling, geschillenbeslechting, kredietcontrole en incasso’s.

Odla Travels gebruikt klantgegevens zoals post, e-mailadres en telefoonnummer van haar klanten tevens voor Customer Audience targeting via Facebook, Google customer Match en Criteo om zowel offline als online en over verschillende apparaten heen (mobiel, tablet en desktop) de communicatie middelen (facebook, SEA, banners) nog beter te kunnen afstemmen op jouw persoonlijke keuzes en voorwaarden. Verder dan dit zal Odla Travels jouw gegevens nooit zonder jouw toestemming verstrekken aan personen of bedrijven buiten Odla Travels voor commerciële exploitatie.

Onze websites of mobiele applicaties kunnen functies voor sociale netwerken bevatten zoals Facebook, Twitter, Google+ en Pinterest die elk hun eigen privacy voorwaarden hebben. Zorg ervoor dat je de privacy overeenkomst en algemene voorwaarden van deze netwerken leest en begrijpt voordat je persoonsgegevens met hen deelt. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor deze functies.

Als je bij het inloggen op onze websites en online diensten gebruik maakt van je accountgegevens van sociale netwerken zoals Facebook, Google+ en Twitter, dan ga je er mee akkoord je gebruiksgegevens met ons te delen. Dit kan gaan om je naam, email adres, geboortedatum, locatie en eventuele andere informatie die je met ons wilt delen.

Jouw rechten

De hierboven vermelde wijze van het opvragen van de door Odla Travels verwerkte persoonsgegevens, is een makkelijke manier om de door jou verzochte informatie snel in te zien. Als je een persoonlijke opgave wil ontvangen, verzoeken wij je om een bedrag van € 4,50 over te maken op rekeningnummer NL26ABNA0249532107 t.n.v. Odla Travels in Voorschoten onder vermelding van ‘inzage registratie persoonsgegevens’. Dit bedrag dekt de administratiekosten die zijn gemoeid met jouw verzoek (zie artikel 39 van de Wet Bescherming Persoonsgegevens). Stuur je ook nog even een mail of brief met daarin jouw contactgegevens naar het onderaan vermelde adres. Vermeld als onderwerp ‘inzage registratie persoonsgegevens’. Na ontvangst van het bedrag en je mail of brief verstrekken wij je de opgave.

E-mail nieuwsbrief

Elektronische dienstverlening is voor Odla Travels belangrijk. Wanneer je je abonneert op een elektronische nieuwsbrief, dan geef je aan Odla Travels en haar partners toestemming om jouw e-mailadres te gebruiken voor de toezending van een elektronische nieuwsbrief en andere informatie zoals aanbiedingen. Je kunt zich op ieder moment aan- of afmelden voor de elektronische nieuwsbrief.

Beveiligingsmaatregelen

Odla Travels doet alles wat redelijkerwijs in haar macht ligt om jouw persoonsgegevens te beveiligen tegen onrechtmatig gebruik. Alleen geautoriseerd personeel heeft toegang tot de gegevens

Cookiebeleid

Om je zo goed mogelijk te helpen, maakt Odla Travels gebruik van cookies. Indien je besluit het bezoek aan deze website voort te zetten, ga je akkoord met het plaatsen van zowel noodzakelijke als niet noodzakelijke cookies.

Wat zijn cookies?

Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar jouw computer wordt gestuurd en daar wordt opgeslagen. Odla Travels kan cookies van haarzelf of van derden plaatsen op websites of apps waarvan de inhoud door Odla Travels wordt verzorgd. Met behulp van cookies zorgen we er onder meer voor dat je bij een bezoek aan de Odla Travels website niet herhaaldelijk dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren, of dat jouw voorkeuren bij het gebruik van de Odla Travels website wordt onthouden.

Er bestaan verschillende soorten cookies. Odla Travels plaatst cookies die noodzakelijk zijn voor het leveren van de functionaliteiten van de Odla Travels website. Hierdoor ben je bijvoorbeeld in staat producten en diensten in het winkelwagentje te plaatsen en de inhoud van het winkelwagentje te bekijken. Met niet noodzakelijke cookies verzamelen wij informatie over jouw gebruik van de website en onthouden wij jouw keuzes voor onze producten en diensten. Voorbeelden hiervan zijn welke pagina’s zijn bezocht en de duur van een gebruikerssessie. Deze cookies kunnen vervolgens ook aan onze zustermaatschappijen ter beschikking worden gesteld. Met behulp van deze cookies willen wij onze dienstverlening op onze websites verbeteren.

Als je cookies blokkeert op de website, kan je deze websites nog steeds bezoeken. Het is echter mogelijk dat je niet van alle onderdelen of functionaliteiten van de website gebruik kunt maken.

Als je helemaal geen cookies wilt ontvangen, kan je ook de instellingen van je internet browser aanpassen om het plaatsen van cookies volledig te blokkeren. Het hangt van de browser af hoe dat moet en wat de mogelijkheden zijn. Informatie over het blokkeren van cookies via je browser vind je hier:

Firefox
Internet Explorer
Google Chrome

Apple Safari: ga naar ‘Voorkeuren > Privacy’ en geef aan dat je alle cookies wilt blokkeren. Op een iPad, iPhone of iPod touch vind je de optie voor cookies onder ‘Instellingen > Safari’.
Als je alleen cookies wilt blokkeren van bedrijven die cookies plaatsen om jouw surfgedrag te registreren, klik dan hier .

Verwijderen van geplaatste cookies

Reeds geplaatste cookies kan je alleen zelf verwijderen, aangezien deze op jouw computer zijn opgeslagen. Raadpleeg hiervoor de handleiding van jouw browser of verwijder de cookies met behulp van de eventueel op jouw computer geïnstalleerde beveiligingssoftware.

Contact

Heb je vragen, opmerkingen of klachten over de bescherming van jouw persoonsgegevens door Odla Travels of over de cookies die Odla Travels gebruikt? Neem dan contact met ons op:

Odla Travels
[email protected]
+31 6 43 83 64 99
[email protected]