Hoe kom ik in Disneyland Paris ?

Of je nu per vliegtuig, trein of auto reist, de magie is altijd dichtbij. De poorten van de Disney Parken liggen op slechts 35 minuten van Parijs, ongeveer een uur met de shuttle vanaf de Parijse luchthavens en maar 2 minuten lopen vanaf station Marne-la-Vallée/Chessy. 

NIEUW! Thalys brengt je direct naar het hart van de magie.

Met de auto

Het Resort ligt 32 km ten oosten van Parijs.

Je hoeft niet op de drukke ringweg van Parijs

 • Vanaf Utrecht ben je binnen 5 uur in het hart van de magie.
 • Je hoeft niet over de drukke ringweg van Parijs.
 • Via Lille neem je de A1 richting Parijs en op ongeveer 25 kilometer voor Parijs neem je de afslag richting Marne-la-Vallée/Val d’Europe en volg je de borden naar Disneyland Paris.

Routebeschrijving

 • Voor de Disney Parken en Disney Hotels neem je de afslag 14 “Parcs Disney”. Daarna staan de Disney Hotels aangegeven.Voor de aangesloten hotels in de buurt, volg je de borden “Hotels du Val de France” en voor het Radisson SAS Hotel “Hotels du Golf”.
 • Voor Adagio City Aparthotel Val d’Europe en Hotel l’Elysee Val d’Europe neem je de afslag 12.1 “Val d’Europe”.
 • Voor Disney’s Davy Crockett Ranch neem je de afslag 13 “Provins/Serris”.
 • Voor Villages Nature Paris neem je de afslag 14 “Bailly-Romainvilliers/Parcs Disney”.

GPS : Breedtegraad: 48.876077 – Lengtegraad: 2.79646 

Gratis parkeren bij je hotel

 • Gasten die verblijven in de Disney Hotels kunnen gratis gebruik maken van de parkeerplaats bij hun hotel en het parkeerterrein nabij de Disney Parken op vertoon van hun Hotel Easy Pass (Villages Nature Paris heeft geen Hotel Easy Pass, maar wel gratis parkeren).
 • Gasten van de overige Resort Hotels kunnen ook gratis parkeren op het parkeerterrein op vertoon van hun hotelkaart of voucher. Deze kaart of voucher wordt overhandigd bij het inchecken.
 • Alle andere gasten kunnen tegen een vergoeding een hele dag hun auto parkeren op het parkeerterrein van de Disney Parken.
 • Het parkeerterrein is onbewaakt en Disneyland Paris kan niet aansprakelijk gesteld worden in geval van diefstal.

Er kan niet gratis worden geparkeerd bij Adagio Marne-la-Vallée Val d’Europe.

Bel onze experts op +31 6 43 83 64 99 of klik hier!


Met de trein

In een flits tot het hart van de magie! Met de trein is het heel eenvoudig om naar Disneyland Paris te komen.

Als je jouw verblijf inclusief transport boekt via Disneyland Paris, dan is dit inclusief het volgende1: verblijf in eenDisney Hotel/Resort en toeristenbelasting, onbeperkt toegang tot beide Disney Parken, heen- en terugreis met Thalys.

Nieuw vanaf 31 maart 2019: snel, voordelig en comfortabel met Thalys


Met de rechtstreekse Thalys kom je aan op het treinstation Marne-la-Vallée Chessy dat voor de ingang van de Disney Parken ligt.2

Goed om te weten:

 • Rechtreekse treinen vanaf Amsterdam, Schiphol, Rotterdam en Antwerpen naar station Marne-la-Vallée Chessy op slechts 2 minutenlopen van de ingang van de Disney Parken.
 • Vanaf Amsterdam sta je al in 3 uur en 41 minuten in het hart van demagie en vanuit Rotterdam in slechts 3 uur en 2 minuten.
 • Kinderen t/m 3 jaar reizen altijd gratis wanneer je ze op schootmeeneemt. Met het KID-ticket is het mogelijk om ook voor hen eenzitplaats te reserveren.3
 • Kies Premium en reis in alle comfort met een grotere zitplaats in eenrustige en ruime omgeving en geniet daarnaast van een heerlijkemaaltijd.4

Win tijd met Disney Express bagageservice en hotel pre check-in

Geef bij aankomst met de trein of metro je bagage af aan de balie van Disney Express en ontvang je toegangsticket voor de Disney Parken, zonder eerst naar je Disney Hotel of Partner Hotel te hoeven om in te checken.

Met uitzondering van Disney Nature Resorts (Disney’s Davy Crockett Ranch en Villages Nature Paris).

Voorwaarden

(1) Met uitzondering van Disney’s Davy Crockett Ranch.

(2) De reisdata moeten overeenkomen met de data van het verblijf. Jouw Thalys reservering kan gewijzigd worden afhankelijk van de dienstregeling. In dit geval brengen we je op de hoogte en stellen we je een alternatief voor. Je ontvangt e-tickets. Indien je graag papieren tickets wilt, dan worden de verzendingskosten aan je doorberekend. Inclusief bagage van maximum 2 meter of lichter dan 30kg per persoon.

(3) Raadpleeg je Disney agent indien je een kind jonger dan 3 jaar een eigen zitplaats wil toekennen. Zitplaatsen in de trein zijn afhankelijk van beschikbaarheid, het kan zijn dat je niet naast elkaar zit of in verschillende wagons. We doen ons uiterste best om zitplaatsen naast elkaar te reserveren.

(4) Onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Overige informatie: momenteel zijn er geen specifieke beveiligingsregelingen op stations die door Thalys in Nederland worden bediend. Echter vallen veiligheidscontroles wel onder de bevoegdheid van de nationale autoriteiten van elk land en kunnen op elk moment worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving. Om ervoor te zorgen dat je zo comfortabel mogelijk zonder haast aan boord kunt gaan, raden we je aan om vroeg op het station aan te komen en voor voldoende tijd voordat je trein vertrekt.


Disney Express bagageservice

Na aankomst meteen de Parken in! 

Geef bij aankomst op station Marne-la-Vallée/Chessy je bagage af aan de balie van Disney Express. Je ontvangt hier je toegangstickets voor de Disney Parken zodat je meteen kunt genieten van de magie, zonder eerst naar je hotel te hoeven. Wij zorgen ervoor dat je bagage naar je hotel wordt gebracht!

Voordelen

 • Je hoeft niet eerst naar je hotel, je bespaart dus tijd.
 • Je hebt geen zware bagage om aan te denken. Je bagage wordt voor jou naar je hotel gebracht en op je vertrekdag ook weer naar het station.
 • Je kunt meteen volop samen genieten in het Disneyland Park of het Walt Disney Studios Park.

Hoe werkt de Disney Express bagageservice?

 • Bij aankomst op het station geef je je bagage af aan de balie van Disney Express en ontvang je je hotelpapieren (pre check-in) en je toegangstickets voor de Parken.
 • Je bagage wordt op de dag van aankomst voor jou naar je hotel gebracht. Op de dag van vertrek wordt je bagage ook weer teruggebracht naar het station.

Service is elke dag geopend van 8.00 tot 21.30 uur en ligt op de 1e verdieping in het station Marne-la-Vallée/Chessy. Deze service is niet beschikbaar voor gasten met een reservering in Disney’s Davy Crockett Ranch en Villages Nature Paris. 

Bel onze experts op +31 6 43 83 64 99 of klik hier!


Vanaf de luchthavens of Parijs centrum

De luchthavenshuttlebus

 • Vertrekt regelmatig vanaf luchthavens Paris Charles de Gaulle en Paris Orly en rijdt rechtstreeks, in ongeveer 60 minuten naar de Disney Hotels en v.v.
 • Reserveren kan tot twee dagen voor vertrek (er zijn kosten verbonden aan een papieren versie van de Magical Shuttle-voucher).

Shuttle is niet beschikbaar bij een verblijf in Disney’s Davy Crockett Ranch.

Informatie

Magical Shuttle bussen zijn niet aangepast voor het vervoer van passagiers met beperkte mobiliteit. Voor een geschikt voertuig kunnen gasten met beperkingen de website van Magical Shuttle bezoeken of ten minste 2 werkdagen voor vertrek een e-mail sturen naar: contact@magicalshuttle.fr

Voor meer info en vertrektijden ga je naar https://magicalshuttle.co.uk


Hertz autoverhuur

Huur een auto bij Hertz en je bepaalt zelf wanneer je bij de magie aankomt. Je hebt meteen de vrijheid om de culturele attracties in de omgeving te bezoeken. We raden deze optie met name aan voor gasten van Disney’s Davy Crockett Ranch, waar geen shuttleservice naar de Parken is. 

Autoverhuur is aanwezig op luchthavens Paris Charles de Gaulle en Orly en bij de grote Parijse SNCF-treinstations. Een Hertz pick-up/drop-off punt vind je bij station Marne-la-Vallée/Chessy (op twee minuten lopen van de Parken). 

Om je nog meer vrijheid en gemak te geven met je huurauto kun je deze bij elke Hertz-vestiging in de regio Parijs, of de vestiging bij Disneyland® Paris terugbrengen (er worden geen extra kosten in rekening gebracht).

Alle huurauto’s zijn inclusief afkoop eigen risico, diefstalbescherming, luchthaventoeslag, WA-verzekering, administratiekosten, BTW en ongelimiteerd aantal km vrij (voor een minimumhuur van twee aaneengesloten dagen). 

Je klant kan een auto huren op www.hertz.nl of bel ons.


Bel onze experts op +31 6 43 83 64 99 of klik hier!

Regionale RER-trein

Je kunt de RER A nemen t/m station de Nation, in de richting Marne-la-Vallée/Chessy. Vanuit het centrum van Parijs ben je er in ongeveer 35 minuten. De Disney Parken, Disney Hotels en Disney Village liggen op slechts een paar minuten lopen van het station Marne-la-Vallée/Chessy.

Vanaf dit station rijdt er ook een gratis shuttlebus naar alle Disney Hotels en de volgende partnerhotels en bestemmingen: Vienna International Dream Castle Hotel Vienna International Magic Circus HotelHôtel KyriadAlgonquin’s Explorers HotelB&B HotelWinkelcentrum van Val d’EuropeHotel l’Elysée Val d’EuropeHet Adagio Marne-la-Vallée Val d’EuropeVal d’EuropeAquarium Sea Life

Voor meer informatie over de metro/RER of tarieven, ga naar RATP (ook in het Nederlands).

Let op: de gratis bussen rijden niet naar Disney’s Davy Crockett Ranch, Villages Nature Paris, Golf Disneyland en het Disneyland Hotel. Er is wel een shuttlebus aanwezig tegen betaling voor gasten die verblijven in Villages Nature Paris (25 minuten rijden).

Bel onze experts op +31 6 43 83 64 99 of klik hier!